logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Ehlers Lertøjssamling
Besøg museet
Kontakt
Det sker
Udstilling
Undervisning
Om Slotsgade 20
Museumsbutikken
Links
 

 

      Det sker      


   

Billede: Fortællinger fra museet vinter/forår 2017

Fortællinger fra museet vinter/forår 2017

Alle tirsdage kl. 15 fra d. 21. februar - d. 4. april

Åbner Ehlers Lertøjssamling endnu en gang dørene for spændende fortællinger fra museet.

 

Museumsvært og historiker Ane Schmidt Eskildsen fortæller over 7 tirsdage forskellige fortællinger fra husene Slotsgade 20 og 22 samt fra den overdådige samling. Vi kommer forbi mange forskellige emner.

 

D. 21. februar - Rundtur i samlingen

Vi starter sæsonens fortællinger med en rundtur i samlingen. Her ser vi på nogle af de former, farver og funktioner, der kendetegner de forskellige landsdele og perioder gennem historien. En dag hvor der er mulighed for at få et lidt større kendskab til den store samling.

D. 28. februar - Historien om en samler

Louis Ehlers er manden bag denne enorme samling. Sammen med sin kone brugte han et helt liv på at skabe det, der nu er Nordeuropas største samling af lertøj. Kom og hør historien om denne fascinerende mand med samlermani.

D. 7. marts - Keramik for begyndere

Denne tirsdag bliver vi lidt klogere på de forskellige former for keramik. Samlingen rummer ikke kun lertøj men også andre former for keramik. Kom og hør nærmere om de forskellige typer og funktioner der er indenfor fællesbetegnelsen keramik.

D. 14. marts - Hansborg

I anden halvdel af 1500-tallet blev det fantastiske renæssanceslot Hansborg opført, og til trods for at det ikke stod der ret længe, fik det en stor betydning for området omkring Slotsgade. Det bliver en fortælling om storhed og fald, når vi graver os ned i fortællingen om slottet Hansborg.

D. 21. marts - Slotsgade 20

Tag med på 400 års historie om huset i Slotsgade 20. Vi ser på udsmykningen i huset og hvordan de forskellige perioder har sat deres præg på huset.

D. 28. marts - Slotsgade 22

Slotsgade 22 blev opført af Hercules von Oberberg, der var arkitekten bag Hansborg slot og mange andre store sønderjyske bygningsværker. Denne tirsdag tager vi på rundtur i hans hus og kommer lidt nærmere, hvem denne dygtige arkitekt var.

 

D. 4. april - Rundtur i samlingen

Vi slutter sæsonens fortællinger med en rundtur i samlingen. Her ser vi på nogle at de former, farver og funktioner, der kendetegner de forskellige landsdele og perioder gennem historien. En dag hvor der er mulighed for at få et lidt større kendskab til den store samling.
Det sker
rundt i Museum Sønderjylland

Arkæologi Haderslev

Bymuseet i Haderslev
Cathrinesminde Teglværk
Drøhses Hus
Dybbøl Banke
Dybbøl Mølle
Ehlers Lertøjssamling
Højer Mølle
ISL-Lokalhistorie
Jacob Michelsens Gård
Kulturhistorie Tønder
Kulturhistorie Aabenraa
Kunstmuseet Brundlund Slot
Kunstmuseet i Tønder
Naturhistorie og Palæontologi
Oldemorstoft
Skærbæk
Slesvigske Vognsamling
Sønderborg Slot
 


pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·