logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Højer Mølle
Besøg museet
Kontakt
Det sker
Faste udstillinger
Undervisning
Om Højer Mølle
Museumsbutik
Links
 

 

      Det sker      


   

Billede: Højer Mølle

Tag hul på foråret med et besøg på Højer Mølle


Lørdag d. 1. april åbner Højer Mølle for sæsonen 2017. Dermed er der atter åbent i mølle- og marskmuseet samt vores sønderjyske kagecafé og butik.


Museet har fortsat udstillingen ’Menneske og landskab i marsken’, hvor man kan blive klogere på livet i Tøndermarsken frem til afvandingen i 1920erne. Udstillingen har med Tøndermarskinitiativets arbejde med udvikling af Tøndermarsken som turistdestination og herunder at skabe opmærksomhed omkring Tøndermarskens spændende kultur- og landskabshistorie fået ny relevans. Så trænger man til at få pudset historien af, så læg vejen forbi Højer Mølle.


Selvom Højer Mølle i år må stå uden vinger, er der stadig masser at gå på opdagelse i inde i møllen, som står komplet med sit oprindelige inventar. Og i melværkstedet kan børn og voksne også i år selv lave både mel og gryn.


Sæsonen byder på desuden på tre temabyvandringer, som har til formål at formidle viden om Højer by og sammenhængen med marsklandskabet. D. 18. juni er det atter Dansk Mølledag, som Højer Mølle naturligvis fejrer med åbent hus og masser af aktiviteter. Nærmere info museet hjemmeside samt Facebook.


Er man på tur i Tøndermarsken og Nationalpark Vadehavet – i bil, på cykel eller til fods – er Højer Mølle et oplagt pitstop. Her kan man i et smukt og velbevaret kulturmiljø nyde kaffe og kage – eller medbragt mad – både i vores cafe eller i møllehaven.

Vi glæder os til at se jer!


Det sker
rundt i Museum Sønderjylland

Arkæologi Haderslev

Bymuseet i Haderslev
Cathrinesminde Teglværk
Drøhses Hus
Dybbøl Banke
Dybbøl Mølle
Ehlers Lertøjssamling
Højer Mølle
ISL-Lokalhistorie
Jacob Michelsens Gård
Kulturhistorie Tønder
Kulturhistorie Aabenraa
Kunstmuseet Brundlund Slot
Kunstmuseet i Tønder
Naturhistorie og Palæontologi
Oldemorstoft
Skærbæk
Slesvigske Vognsamling
Sønderborg Slot
 


pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·