logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Sønderborg Slot
Besøg museet
Kontakt
Faste udstillinger
Særudstillinger
Det sker
Undervisning
Publikationer
Museumsbutikken
Venneforening
Udlejning af lokaler
Links
 
 
 

 

      Det sker      

Bookmark and Share

Det sker
rundt i Museum Sønderjylland

Arkæologi Haderslev

Cathrinesminde Teglværk
Drøhses Hus
Dybbøl Banke
Dybbøl Mølle
Højer Mølle
ISL-Lokalhistorie
Jacob Michelsens Gård
Kulturhistorie Tønder
Kulturhistorie Aabenraa
Kunstmuseet Brundlund Slot
Kunstmuseet i Tønder
Naturhistorie og Palæontologi
Oldemorstoft
Sønderborg Slot
 
 

Mellemkrigstiden: Sønderjylland som "Danmarks urolige hjørne"
Oprettet d.: 11. September, 2017

Af: René Rasmussen, Museumsinspektør - Sønderborg Slot

Billede: Mellemkrigstiden: Sønderjylland som "Danmarks urolige hjørne".

I løbet af efteråret 2017 viser DR anden halvdel af TV-serien "Historien om Danmark" med skuespiller Lars Mikkelsen som vært. I serien sættes der fokus på forskellige hændelser i Danmarkshistorien fra stenalder til nutid.
Museum Sønderjylland og Historisk Samfund for Sønderjylland bakker op, men sætter naturligvis fokus på den sønderjyske historie.
Alle foredrag finder sted på Sønderborg Slot. De starter kl. 19.30 og der er GRATIS entré.
Mandag 18. september er det museumsinspektør René Rasmussen, Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot, der fortæller om Sønderjylland som Danmarks urolige hjørne i mellemkrigstiden.

Første Verdenskrig tog hårdt på Sønderjylland, men historien fik en lykkelig slutning med Genforeningen i 1920. Det tog dog tid for landsdelen at blive integreret i Danmark, og hele tiden
spøgte frygten for en revision af grænsen.


Sønderborg Slot og Professor Blom har brug for din hjælp!


Mestertyven Heydenreich er ude på at stjæle én af slottets uvurderlige skatte. Du kan kun stoppe ham, hvis du kan løse hans drilske gåder.

Billede: Museumsmysteriet

MuseumsMysteriet er en skattejagt for børn og barnlige sjæle. Det fører dig både rundt på slottet og igennem Sønderjyllands historie.

Du spiller MuseumsMysteriet via appen Useeum, som du kan hente til din smartphone i App Store eller Google Play.

Medbring en iPhone eller Android-phone, down load spillet gratis i museumsbutikken - og gå så på jagt efter tyveknægten!

Auch auf Deutsch erhältlich / Also available in English

Anbefales til børn mellem 6 og 13 år (i følgeskab med voksne)


"Sønderborg Slot i 800 år"

Ny permanent udstilling

Slottet har oplevet krig og fred og rummet såvel hertuger og hoffolk som fanger og soldater. Den nye udstilling fortæller denne lange historie på mange måder. I en montre danner sabler og sværd en tidslinje over slottets krigshistorie, fra Christian 2.s tid til den sidste tyske soldat forlod slottet i 1945.

Slottes Historie - Udstilling 2

På en stor touchskærm kan man gå på virtuel opdagelse i slottet, som det var i 1600-tallet, og kigge ind i riddersal, stald, køkken, kanontårn og mange andre steder.

Der er også blevet plads til en række nye fortællinger, især fra slottets nyere historie. Der er genstande og billeder fra tiden som lazaret under De Slesvigske Krige, som preussisk kaserne og som interneringslejr efter Anden Verdenskrig. Man kan se en dåbskjole skænket af Dronning Dorothea, en meget sjælden lægeuniform fra 1864 og ølflasker, som håndværkerne glemte under sidste ombygning omkring 1970.

"Slottets egen historie er noget af det vigtigste, vi har at fortælle på Sønderborg Slot. Det har længe været et ønske at forny vores fortælling om stedets 800 år lange historie, og det er nu lykkedes med en flot og gennemført udstilling", siger overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen.

Slottes Historie - Udstilling

Den nye udstilling henvender sig både til børn og voksne, og arkitekturen indbyder til at gå på opdagelse i den.

"Arkitektur og digitale installationer er med til at forstærke oplevelsen af de historiske genstande. Det har derfor været en stor prioritet at skabe en varieret formidling" udtaler museumsinspektør Jakob Caspersen, som har været ansat et halvt år som projektleder for udstillingen. Han tilføjer: "Denne udstilling fremhæver vores allervigtigste genstand: Selve Sønderborg Slot".
pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·