logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Sønderborg Slot
Besøg museet
Kontakt
Faste udstillinger
Særudstillinger
Det sker
Undervisning
Publikationer
Museumsbutikken
Venneforening
Udlejning af lokaler
Links
 
 
 

 

      Det sker      

Bookmark and Share

Det sker
rundt i Museum Sønderjylland

Arkæologi Haderslev

Cathrinesminde Teglværk
Drøhses Hus
Dybbøl Banke
Dybbøl Mølle
Højer Mølle
ISL-Lokalhistorie
Jacob Michelsens Gård
Kulturhistorie Tønder
Kulturhistorie Aabenraa
Kunstmuseet Brundlund Slot
Kunstmuseet i Tønder
Naturhistorie og Palæontologi
Oldemorstoft
Sønderborg Slot
 
 

Musikalsk juleforestilling for hele familien på slottet

Billede: Plakat for Musikalsk juleforestilling. Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.


Der bliver budt på masser af jul, musik og gode historier når En god jul for Alle – i Sønderborg den 30. november og 1. og 2. december giver byen en forsmag på julen med en stor musikalsk familieforestilling i Riddersalen på Sønderborg Slot.
Forestillingen afvikles i samarbejde mellem En god jul for Alle, Sønderborg Handel, tekstforfatter og idémand Kim Holm samt en lang række musikalske mennesker. Overskuddet vil gå til uddeling af julehjælp til familier og mennesker, der ikke selv har mulighed for at holde en god jul.


Det bliver en teaterforestilling fyldt med musik, komik og gode historier - og ikke mindst – man lærer noget og bliver bl.a. klogere på, hvorfor vi holder jul, slottets historie og hvorfor det er vigtigt at hjælpe andre.


Overskuddet fra forestillingerne kommer til at gå til En god jul for Alle – i Sønderborg, der uddeler julehjælp til familier og andre, der ikke selv har økonomisk mulighed for at få en god jul.
Idéen til forestillingen opstod i foråret og siden er der blevet arbejdet på højtryk for, at få sammensat et professionelt hold både på og bag scenen. Forestillingen er for alle – både børn, forældre og bedsteforældre - og alle andre, der vil have en superhyggelig og sjov oplevelse i de historiske rammer på Sønderborg Slot.


Manuskript og sange er skrevet af Doris Sommerlund, Kim Holm og Karsten Munk og det bliver både plads til sjov og alvor. Og selvfølgelig masser af ægte julestemning.
De medvirkende er Mona Britt Nykjær, Anna Jørgensen Kaack og Kim Brandt, der alle er professionelle sangere og skuespillere og er kendt fra landets scener. Derudover er der tre lokale børn med i forestillingen, men hvem det bliver, kan vi endnu ikke løfte sløret for.
Forestillingen, der hedder: Hold da helt JUL, bliver instrueret af den erfarne revymand og instruktør Jan Schou, der lover masser af tempo og god underholdning på scenen.

Navne:

  • Mona Britt Nykjær, enestående sanger og skuespiller, der er uddannet som musicalperformer fra Det Danske Musicalakademi i 2003 og har optrådt på musicalscener landet over enten som solist eller med ensamble. Desuden har hun også medvirket i revyshowet Schou-tur på Østergaards Hotel i Herning sammen med Jan Schou i 9 år, 4 år i Menstrup Revyen og et enkelt år i Limfjordsrevyen. Dertil kommer flere musicals som f.eks. Chess og Skønheden og Udyret.

  • Anna Jørgensen Kaack, charmerende sanger og skuespiller, der er uddannet som musicalperformer fra Det Danske Musicalakademi i 2015. Siden er der blevet til roller i flere musicals bla. Monty Pythons Spamalot og i foråret var hun for første gang på scenen sammen med Jan Schou på Østergaards Hotel i Herning.

  • Kim Brandt, fantastisk sanger og skuespiller, der kan det hele lige fra revy til teater. Denne sommer er han for 2. gang med i den populære Rottefælde-revy i Svendborg og til efteråret står han på scenen i Les Miserables i Herning Kongrescenter. Herudover har han bl.a. været med Schou-tur på Østergårds Hotel i Herning og har et langt CV med alt fra musicals til solistoptræden i hele landet. En skuespiller med udstråling, en fantastisk stemme med komik og stor energi.

  • Jan Schou har været skuespiller og instruktør på næsten samtlige af landets scener. Jan har de seneste 40 år medvirket i utallige revyer bl.a. Nykøbing F. Revyen, Cirkusrevyen, Silkeborg Revyen, Vildbjerg Revyen, Hurup Revyen, Holstebro Revyen, Ålborg Vinterrevy, Sønderborg Sommerrevy og på Røde Kro Teater. Dertil kan føjes hans egne revyer, Schou-turen i Herning og på Menstrup Kro med en blanding af varieté, musical-indslag og revy. Desuden har han spillet i lystspil og farcer på ABC Teatret og på Amager Scenen. Siden 1999 har Jan Schou været instruktør, skuespiller og kunstnerisk leder for revyteatret Rottefælden i Svendborg, hvor han også er at finde denne sommer. Jan Schou blev i 1980 kåret som "Årets revyfund" og i 2004 blev han hædret med Svendborg Prisen.

  • Doris Sommerlund er født med musik i blodet og selvom hun kan spille på flere instrumenter, så er klaveret det, hun bruger mest tid på. Doris er en fantastisk sanger, der optræder ved både små og store arrangementer i hele landet. I 9 år har hun bl.a. rejst landet rundt med sit musikalske show om Edith Piaff, samt underholdt med dinnermusik og dansemusik til selskaber. Derudover har Doris de seneste år været organist og korleder i Tinglev Kirke. Hun komponerer også musik i alle stilarter, hvilket man kan glæde sig over i forestillingen på Sønderborg Slot.

  • Kim Holm, lokal ildsjæl der i 5 år var arrangør, tekstforfatter og skuespiller i Vinterrevyen i Sønderborg. Herudover har han leveret tekster og sange til bl.a. Als Revyen og Aabenraa Revyen. I 2012 udgav han i samarbejde med Sønderborg Slot julekalenderkrimien 'Mysteriet på Slottet', der er blevet en børnebogsucces, som mange læser højt i december. Sangene fra bogen bliver flittigt brugt på musikskoler op mod jul.

Sønderborg Slot og Professor Blom har brug for din hjælp!


Mestertyven Heydenreich er ude på at stjæle én af slottets uvurderlige skatte. Du kan kun stoppe ham, hvis du kan løse hans drilske gåder.

Billede: Museumsmysteriet

MuseumsMysteriet er en skattejagt for børn og barnlige sjæle. Det fører dig både rundt på slottet og igennem Sønderjyllands historie.

Du spiller MuseumsMysteriet via appen Useeum, som du kan hente til din smartphone i App Store eller Google Play.

Medbring en iPhone eller Android-phone, down load spillet gratis i museumsbutikken - og gå så på jagt efter tyveknægten!

Auch auf Deutsch erhältlich / Also available in English

Anbefales til børn mellem 6 og 13 år (i følgeskab med voksne)
pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·