Om museet
Protektor
Museets mission, vision værdigrundlag og mål
Arbejdsplaner
Fakturering
Årsberetninger
Museets historie
Museets logoer

Ledige Stillinger

Museumsinspektør til historieenheden ved Museum Sønderjylland

Museum Sønderjylland søger en museumsinspektør til historieenheden (Nyere Tid). Stillingen er på 37 timer pr. uge og er ledig til besættelse pr. 1. november 2017 eller snarest derefter.

Stillingsindhold
Museum Sønderjylland får ved årsskiftet en ny organisation, der skal styrke det museumsfaglige arbejde. Den nye historieenhed består af 13 medarbejdere, heraf otte museumsinspektører og fem samlingsmedarbejdere. Vi forventer, at du bidrager aktivt til at opbygge enhedens arbejdsgange og relationer, f.eks. ved at påtage dig et vist ledelsesansvar i en eller flere relevante projekt- eller styregrupper.

Som ny museumsinspektør vil du få den sønderjyske industrihistorie som dit særlige arbejdsfelt. Vi forventer, at du udvikler fagområdet gennem samarbejder i ind- og udland. Vi lægger vægt på en afbalanceret regional dækning af området mellem Kongeåen og grænsen og forventer, at du gennem forskning, dokumentation og formidling skaber opmærksomhed om den særlige sønderjyske industrihistorie – fra teglværkerne i 1800-tallet til ECCO i dag.

Vi forventer af dig, at du

• har en kandidatgrad i historie, museologi, kulturarvsformidling eller lignende, gerne på ph.d.-niveau.
  • har interesse for og gerne erfaring med industrihistorie.
  • har erfaring med projektledelse.
  • har erfaring med museumsformidling, gerne digital.
  • har stærke skriftlige kompetencer – kan skrive kort og skarpt.
  • kan kommunikere på tysk.
  • har kørekort til personbil.

Vi kan tilbyde

• Arbejde i en organisation, hvor du kan være med til at præge arbejdsgange og relationer.
  • En organisation med tradition for høj faglighed.
  • Mulighed for at vokse med opgaven og selv påvirke arbejdsopgaverne.
  • At blive en del af det faglige miljø i en landsdel, hvor historie betyder meget for mange.

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst med Kommunernes Landsforening.

Dit arbejdssted bliver indtil videre Sønderborg Slot, men du må påregne jævnlig transport mellem museets besøgssteder i arbejdstiden.

Du kommer til at referere til museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen, leder af historieenheden. Eventuelle spørgsmål til stillingen eller til projektet rettes telefonisk til denne på telefon 73 12 14 01 – dog ikke i perioden 25.-30.9.2017

Send din ansøgning med cv elektronisk til fuldmægtig Susanne Reersdorff, susj@museum-sonderjylland.dk senest mandag, den 2. oktober 2017 kl. 9.00. Ansøgning og relevante bilag skal vedhæftes i doc eller pdf format som en samlet fil.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 43.

Museum Sønderjylland er et af landets største museer. Museet er skabt i 2006 som en fusion af en række statsanerkendte museer og dækker kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa. Museets arkæologiske ansvarsområder omfatter desuden Kolding Kommune.

Museum Sønderjylland har ca. 150 medarbejdere og driver en række kendte museer og udstillingssteder i det sønderjyske område. Museets er midt i en forandringsproces, der skal skabe ét samlet Museum Sønderjylland og modernisere og udbygge museets udstillinger og udstillingssteder til attraktive og vigtige besøgsmål for borgere og turister samt være kendt som en kulturinstitution af høj kvalitet i alt, hvad vi gør.