Om museet
Protektor
Museets mission, vision værdigrundlag og mål
Arbejdsplaner
Fakturering
Årsberetninger
Museets historie
Museets logoer

Museum SønderjyllandEngageret kunsthistoriker til Kunstenheden i Museum Sønderjylland

Kunstenheden i Museum Sønderjylland søger en stærk faglig og bredt favnende kunsthistoriker. Stillingen er på 37 timer pr. uge og er ledig til besættelse pr. 1. februar 2018 eller snarest derefter.

Stillingsindhold
Kunstenheden ved Museum Sønderjylland dækker de faglige ansvarsområder sønderjysk kunst, der fortrinsvist har til huse på Brundlund Slot og nordisk kunst, der vises på Kunstmuseet i Tønder. Du vil komme til at arbejde begge steder, men dit primære arbejdssted bliver Brundlund Slot i Aabenraa.

Dit faglige brændpunkt bliver kunst fra det 20. og 21. århundrede med Sønderjylland og grænselandet som omdrejningspunkt. Dine generelle arbejdsopgaver vil bestå i at tilrettelægge særudstillinger og planlægge arrangementer og formidlingen af disse i samarbejde med et mindre team, bedrive forskning og varetage opgaver i forhold til samlingen. Alt sammen vil foregå i et tæt samarbejde og dialog med kunstenhedens øvrige tre museumsinspektører.

Vi forventer af dig, at du

• har en kandidatgrad i kunsthistorie, gerne på ph.d.-niveau.
  • kan og vil arbejde med forskning i kunsthistorie.
  • har erfaring med både mundtlig og skriftlig formidling af kunst.
  • har erfaring med kuratering og gennemførelse af særudstillinger – gerne i samarbejde med andre institutioner i ind- og udland.
  • er ansvarsbevidst, struktureret og har overblik
    ønsker at være med til at udvikle kunstenhedens visioner og strategier.
  • kan samarbejde og fungere som projektleder.
  • har stærke sproglige kompetencer (tysk er en fordel).
  • har kørekort til personbil.

Vi kan tilbyde

• et arbejde med forskning i kunsthistorie i et udfordrende og spændende job, hvor du kan få stor indflydelse på opdyrkelsen af et nyt fagområde.
  • en ung kunstenhed med høje ambitioner, hvor der er mulighed for at præge arbejdsgange og relationer.
  • et job med mange kolleger, også udenfor dit fagområde, der står parat til at samarbejde med dig.
  • et arbejde med et bredt kunstfagligt ansvarsområde.
  • et arbejde, hvor du kommer tæt på alle siderne af gennemførelsen af en kunstudstilling, herunder ideudvikling, dialog og forhandling med kunstnere og øvrige samarbejdspartnere, ind- og udlånsadministration, forskning, redaktion og produktion af katalog, ophængning af værker mm.

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst med Kommunernes Landsforening.

Du kommer til at referere til Anne Blond, leder af Kunstenheden. Eventuelle spørgsmål til stillingen rettes telefonisk til Anne Blond på mobil 29 44 86 18.

Vedlæg gerne ansøgningen et eksempel på en forskningsartikel, du har allerede har skrevet og/eller udgivet.

Send din ansøgning med cv elektronisk til Hans Trip, hatr@museum-sonderjylland.dk senest mandag, den 4. december 2017 kl. 9.00. Ansøgning og relevante bilag skal vedhæftes i doc eller pdf format som en samlet fil.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 50.

Museum Sønderjylland er et af landets største museer. Museet er skabt i 2006 som en fusion af en række statsanerkendte museer og dækker kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa. Museets arkæologiske ansvarsområder omfatter desuden Kolding Kommune.

Museum Sønderjylland har ca. 150 medarbejdere og driver en række kendte museer og udstillingssteder i det sønderjyske område. Museets er midt i en forandringsproces, der skal skabe ét samlet Museum Sønderjylland og modernisere og udbygge museets udstillinger og udstillingssteder til attraktive og vigtige besøgsmål for borgere og turister samt være kendt som en kulturinstitution af høj kvalitet i alt, hvad vi gør