Om museet
Protektor
Museets mission, vision værdigrundlag og mål
Arbejdsplaner
Fakturering
Årsberetninger
Museets historie
Museets logoer

museets mission, vision, værdigrundlag og målsætning

MISsION

Museum Sønderjyllands mission er:
At Museum Sønderjylland skal udvikle og udbrede viden og bevidsthed om kultur, kunst og naturhistorie i Sønderjylland og verden omkring os.

vision

Museum Sønderjyllands Vision er:
At skabe ét museum, der både er en uomgængelig del af det sønderjyske kulturliv og en vigtig aktør i den danske og internationale museums-, videnskabs- og kulturverden.

værdigrundlag

Museum Sønderjyllands Værdigrundlag er:
At vi eksisterer for borgerne og brugernes skyld. Derfor indsamler og formidler vi viden om fortiden og samtiden i nutiden og bevarer kulturarv og viden for fremtiden.

målsætning

· At vi som statsanerkendt museum altid udfører opgaven med at forske, indsamle, registrere, bevare og formidle på det højest mulige kvalitetsniveau. Vi gør det professionelt og med initiativrigdom og engagement.

· At vi i hele vores adfærd giver borgerne og brugerne den bedst mulige service og oplevelse.

· At vi holder fokus på opgaven, har respekt for den og vi er loyale over for den.

· At vi oplever Museum Sønderjylland som en god arbejdsplads præget af:
- Ansvarlighed
- Tryghed
- Troværdighed
- Rummelighed
- Højt informationsniveau i alle led
- Uddelegering af ansvar i alle led
- Målrettethed og resultatorientering
- Humor
- Risikovillighed og handlekraft
- Samarbejde og tværfaglighed i opgaveløsningen

Begrebsapparat:
Mission:
Hvorfor er vi her og hvilken rolle spiller vi.
Vision:
Hvilke overordnede ambitioner har vi med vores arbejde. Værdigrundlag: Hvad er det, vi gerne vil være kendt for, og hvad er de bærende værdier i vores daglige virke.
Målsætning:
Hvilke mål sætter vi os for at opfylde vores mission.

Museum Sønderjyllands værdigrundlag er godkendt i Bestyrelsen den 8. december 2010.

Henrik Schou, oktober 2010.