Til bygherren

ÅBNINGSTIDER

1. juni - 31. august:

Tirsdag - søndag kl. 10.00 - 16.00

1. september - 30. november:

Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00

1. december - 23. december:

Mandag - fredag    kl. 10.00 - 16.00 og

Lørdag og søndag Kl. 13.00 - 16.00

27. december - 31. maj:

Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00

Uge 7  - vinterferien:

Tirsdag - fredag  kl. 12.00 - 16.00

Lørdag - søndag kl. 13.00 - 16.00

Uge 42- efterårsferien:

Tirsdag - fredag  kl. 10.00 - 16.00

Lørdag - søndag kl. 13.00 - 16.00

Lukket:

Alle mandage (undtagen helligdage og 1. - 23. december 2017),

samt 24., 25., 26. og 31. december samt 1. januar.

PRISER

Entré:

Voksne: 60 kr.
Børn (under 18 år): Gratis.

Studerende: 50 kr.

Grupper (min. 10 personer): 50 kr. pr. person.

"Fire museer for to" *: 80 kr. (voksne) - 65 kr. (studerende) - Grupper (min. 10 personer) 65 kr. pr. person.

* Billetten giver adgang til Arkæologi Haderslev, Ehlers Lertøjssamling, Bymuseet i Haderslev og Slesvigske Vognsamling.

Rundvisninger m.v.: (maks. 25 personer).

I åbningstiden på hverdage: 450 kr. + entré.

I åbningstiden i weekender: 900 kr. + entré.

Uden for åbningstiden på hverdage: 900 kr. + entré.

Uden for åbningstiden i weekender: 1.200 kr. + entré.

Aktiviteter pr. person fra: 50 kr.

CAFÉ

Kaffe, te, kakao og sodavand samt diverse chokolader og kage kan købes.

Der må nydes medbragt mad i vores cafétte, hvor der er plads til 25 personer.

Der kan forudbestilles mad og drikke til op til 50 personer.

TILGÆNGERLIGHED

Alle publikumsområder i hovedbygningen er fuldt tilgængelige for kørestolsbrugere og andre bevægelseshandicappede.

Der er elevator til udstillingerne på 1. sal.

Derimod er adgangsforholdene til bygninger og anlæg i frilandsafdelingen ikke handicapvenlige.

ARBEJDSOMRÅDE

Arkæologi Haderslev er Museum Sønderjyllands arkæologiske afdeling. Afdelingen foretager alle arkæologiske udgravninger i kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa, og pt. for Museet på Koldinghus de arkæologiske udgravninger i Kolding Kommune.

Desuden varetager afdelingen på Kulturarvsstyrelsens vegne tilsynet med de fredede fortidsminder og de beskyttede diger i Haderslev, Sønderborg, Tønder, Aabenraa, Kolding og Fredericia kommuner.

Afdelingen indsamler, registrerer, bevarer, forsker i og formidler den slesvigske og danske historie fra den ældre stenalder til og med middelalderen og nyere tid.

Museets udstillinger omfatter foruden oldtid og middelalder også en kulturhistorisk udstilling om nyere tid samt en frilandsafdeling.

SKOLETJENESTE

Afdelingens skoletjeneste tilbyder omvisninger i udstillingerne samt aktiviteter i relation til slesvigsk og dansk forhistorie, middelalder og arkæologi.

Omvisninger og aktiviteter skal bestilles og koster et mindre beløb.

Børne- og undervisningsinstitutioner kan gratis, men mod bestilling, besøge museet på egen hånd.

Haderslev Kommune tilbyder en dag om ugen i perioden april – juni og august – oktober undervisning i afdelingens frilandsafdeling.

I en smedie fra 1800-tallet og et bulhus fra renæssancen tilbydes kurser i smedning og madlavning.

Kontaktperson og tilmelding hos Gunner Nielsen, Hertug Hans Skole, Haderslev, tlf. 73 53 29 30.

TILBUD TIL GRUPPER OG FIRMAER

Omvisninger i museets udstillinger om oldtid og middelalder samt foredrag og aktiviteter skal bestilles i forvejen.

En omvisning varer ca. 1 - 1,5 time, og der kan deltage maks. 25 personer pr. gruppe.

Introduktion til museets udstillinger og foredrag om specifikke emner indenfor museets arbejdsområde varer fra 15-90 min. Maks. 100 personer. Pris efter aftale.

Aktiviteter f. eks. "Lege fra oldemors tid", "Renæssancemadlavning" samt "1800-tals smedning".

Maks. 15 personer pr. gruppe.

Varighed 1-3 timer.

Pris efter aftale.

I forbindelse med omvisninger, foredrag osv. kan der bestilles mad og drikke.