Bymuseet i Haderslev
Haderslev bys historie
Om Slotsgade 22

Køb fællesbillet her

Haderslev Bymuseum er placeret i et flot og anderledes, restaureret hus, bygget 1580. I huset fortælles om udvalgte emner fra byens historie, fra starten i middelalderen og op til vor tid. Huset er opført af arkitekten Hercules von Oberberg, der opførte Hansborg Slot, og desuden er kendt som arkitekten bag bl.a. slotskirken på Sønderborg Slot og kæmpetårnet på Koldinghus. En speciel attraktion i huset er resterne af nogle meget sjældne vægmalerier fra ca. 1680, som bl.a. viser antikke helte til hest.

På husets 1. sal gennemgås de arkitektoniske stilarter fra middelalderen frem til dagens arkitektur ved fotografier og genstande. De fleste eksempler er fra Haderslev og kan tjene som inspiration og baggrundsviden til ture rundt i Haderslevs usædvanligt velbevarede bykerne, hvor der stadig står bygninger i alle stilarter, fra middelalderen frem til i dag.

HER BOR VI

Bymuseet

Slotsgade 22

6100 Haderslev

E-mail: ehlerssamling@museum-sonderjylland.dk

ÅBNINGSTIDER

Tirsdag – søndag, kl. 12.00 - 16.00

PRISER

Entré:

Voksne: 50 kr.
Børn (under 18 år): Gratis.

Studerende: 40 kr.

Grupper (min. 10 personer): 40 kr. pr. person.

"Fire museer for to" *: 80 kr. (voksne) - 65 kr. (studerende) - Grupper (min. 10 personer) 65 kr. pr. person.

* Billetten giver adgang til Ehlers Lertøjssamling, Bymuseet i Haderslev, Arkæologi Haderslev og Slesvigske Vognsamling.

Rundvisninger m.v.: (maks. 25 personer).

I åbningstiden på hverdage: 450 kr. + entré.

I åbningstiden i weekender: 900 kr. + entré.

Uden for åbningstiden på hverdage: 900 kr. + entré.

Uden for åbningstiden i weekender: 1.200 kr. + entré.

Ring gerne i god tid for bestilling.

Der gøre opmærksom på, at der ved afdelingen ikke er mulighed for betaling med Dankort eller pr. MobilePay,

men at der kun modtages kontanter!

Alle åbningstider og priser er fælles med nabohuset,

Ehlers Lertøjssamling.

Køb af billet giver både adgang Ehlers Lertøjssamling og Bymuseet.