Ehlers Lertøjssamling
Om Slotsgade 20
Museumsbutikken

Køb fællesbillet her

At besøge Ehlers Lertøjssamling, er at besøge et sted, hvor man kan se keramik strækkende sig fra middelalderen og op til vore dage. Men afdelingen rummer også flere andre store samlinger, bl.a. af broderede navneklude, blikdåser/kagedåser, nipsenålepuder, halvdukker og etnografiske genstande.

Tillige forefindes en stor samling bøger om emner indenfor keramik, fajance og porcelæn fra både ind- og udland, samt bøger om mange andre emner indenfor kunst. Bøgerne kan dog ikke lånes med hjem.

HER BOR VI

Ehlers Lertøjssamling

Slotsgade 20

6100 Haderslev

E-mail: ehlerssamling@museum-sonderjylland.dk

Tirsdag – søndag, kl. 12.00 - 16.00

PRISER

Entré:

Voksne: 50 kr.
Børn (under 18 år): Gratis.

Studerende: 40 kr.

Grupper (min. 10 personer): 40 kr. pr. person.

"Fire museer for to" *: 80 kr. (voksne) - 65 kr. (studerende) - Grupper (min. 10 personer) 65 kr. pr. person.

* Billetten giver adgang til Ehlers Lertøjssamling, Bymuseet i Haderslev, Arkæologi Haderslev og Slesvigske Vognsamling.

Rundvisninger m.v.: (maks. 25 personer).

I åbningstiden på hverdage: 450 kr. + entré.

I åbningstiden i weekender: 900 kr. + entré.

Uden for åbningstiden på hverdage: 900 kr. + entré.

Uden for åbningstiden i weekender: 1.200 kr. + entré.

Ring gerne i god tid for bestilling.

Der gøre opmærksom på, at der ved afdelingen ikke er mulighed for betaling med Dankort eller pr. MobilePay,

men at der kun modtages kontanter!

Alle åbningstider og priser er fælles med nabohuset,

Bymuseet i Haderslev.

Køb af billet giver både adgang til Ehlers Lertøjssamling og Bymuseet.

TilgÆngelighed

Slotsgade 20 er kun delvis tilgængelig for handicappede og kørestolsbrugere i stueplan, da der kun er trapper op til 1. sal.

Udstillinger

Udstillingerne i huset Slotsgade 20, Ehlers Lertøjssamling, fortæller hovedsagelig historien om lokal dansk og slesvig-holstensk keramik fra middelalderen til ind i 1900-tallet. Den omfatter både lertøj, fremstillet til traditionel, daglig brug og så de mere specielle ting. Udstillingen er delt op efter de områder, hvor lertøjet er produceret, så man får et klart indtryk af de forskellige typer, dekorationer etc., der er opstået i de forskellige landsdeles pottemagerier. Således er alle rum i huset op/inddelt i landsdele. Vi har f.eks. et Sønderjyllands rum, et Midt- og Nordjyllands rum, et Sjællands rum, et Fyns rum, et Lolland-Falster rum, et Bornholmer rum, et rum med Kunstnerkeramik, samt et med renæssance- og middelalderkeramik. Derudover kan ses en stor samling af Nipsenålepuder, en samling etnografiske ting, et helt rum med gamle kagedåser, et rum med glansbilleder, påklædningsdukker, folde-ud kort, halvdukker i porcelæn, reklameskilte m.m.

Sønderjyllandsrummet

Interiør fra Sønderjyllandsrummet.

Midt/Nordjylland

Midt- og Nordjyllandsrummet.

Sjælland

Sjællandsrummet.

Bornholm

Bornholmsrummet.

Kunstkeramik

Interiør fra rummet med Kunstner keramik'en.

Renæssancerummet

Renæssancerummet.

Kagedåser, blikskilte m.m.

Interiør fra rummet med Kagedåser, blikskilte m.m.