Højer Mølle
Om Højer Mølle
Museumsbutik

"Det daglige brød –

mel, brød og bagning gennem 2000 år"

19. marts 2016 - 31. oktober 2016

5.500 år gammelt brød

Så gammelt er verdens ældst kendte brød! Og ligeså lang tid har man dyrket korn og bagt brød i Danmark.

Museum Sønderjylland - Højer Mølle har i år åbnet en ny permanent udstilling om mel, brød og bagning i Danmark gennem de sidste par tusind år.

Brød

I udstillingen får man svar på, hvorfor byfolk helt tilbage i middelalderen næsten udelukkende købte deres brød hos bageren, hvorimod man på landet bagte hjemme.

Hvad er  "vegger" og "skonrogger", og hvordan kan det være at "man skal kende en Pige ved et dejtrug og ikke i en Springdans"?

I udstillingen kan man se et udvalg af gamle kornsorter, forskellige bageartikler gennem tiden og sågar en surdej på piedestal!

Udstillingen fortæller også historien om, hvad 1800-tallets industrialisering betød for mel og brødkvaliteten, og hvordan nye producenter i dag går ad fortidens stier i deres søgen efter et bedre brød i fremtiden.

særudstillinger
rundt i Museum Sønderjylland