Arbejdsområde
Museumsbutikken

Arbejdsområde

Søfartshistorie

Museet er oprettet på initiativ af Aabenraa kaptajnerne fra sejlskibstiden, som også har domineret museets udstilling – før og nu.

Det handler ikke længere kun om de modige kaptajner, men mere om hvordan kontakten med den øvrige verden har været med til at skabe dynamik og vækst.

Eksempler for dette er bl.a. Jørgen Bruhn, som oprettede et skibsværft på Kalvø samt skibsreder Michael Jebsen.

På længere sigt skal museet i langt højere grad beskæftige sig med hele Sønderjyllands søfartshistorie f.eks. hvalfangsten fra Rømø og småskibsfarten i Egernsund og Gråsten.

Aabenraa byhistorie

Museet beskæftiger sig også med Aabenraa bys historie og har mindre skiftende udstillinger om forskellige aspekter af Aabenraa.

Derudover arrangeres der maritime byvandringer og en række andre ture samt foredrag.

Besøg også Jacob Michelsens Gård i Aabenraa ved de hyggelige bageweekender!

Jacob Michelsens Gård - logo

Chefon

Kinesisk fragtbrev fra 1861 for skibet "Chico" af Aabenraa.

Forskningsprojekt

Et globaliseret lokalsamfund