Kunstmuseet Brundlund Slot

Kunsten ind med

modermælken

Kunstsamlingen

Kunstmuseet Brundlund Slots kunstsamling rummer over 1000 værker, primært af sønderjyske kunstnere fra slutningen af 1700-tallet til i dag.

Blandt nogle af hovednavnene kan nævnes C.W. Eckersberg, C.A. Jensen, Ludvig Find, Jeppe Madsen-Ohlsen, Svend Wiig Hansen, Dyke Johannsen, Claus Carstensen samt Rasmus Bjørn og Søren Brøgger.

Derudover deponerede Fonden Franciska Clausens Samlinger i efteråret 2011 hele samlingen af Franciska Clausen på Kunstmuseet Brundlund Slot. Samlingen består af nogle tusinde værker fordelt på færdige oliemalerier, olieskitser samt adskillige værker på papir.

På grund af begrænset plads har vi desværre pt. ikke mulighed for at arbejde med en permanent ophængning af museets omfattende samling. Samlingen udstilles derfor løbende i større og mindre udvalg på udstillinger om alt fra dansk guldalder til samtidskunsten i det 21. århundrede.

Derudover viser Kunstmuseet Brundlund Slot særudstillinger af værker lånt udefra eller lavet særligt til museets unikke arkitektoniske rammer.

Se her for museets aktuelle udstilling.

Bjørk

Claus Carstensen, Bjørk, 1998.

Foto: Visionaire.