Museets bygninger

Nyerhvervelser
Månedens billede

Udstilling

På Kunstmuseet i Tønder vil man altid kunne se værker fra egen samling i skiftende ophængninger samt en særudstilling, der oftest består af værker fra andre museer eller private samlinger.

Det efterstræbes at museets hovedværker indenfor indsamlingsområdet "betydelige facetter af det 20. og 21. århundredes nordeuropæiske kunst" altid vil indgå som en del af det udstillede.

Der vil være mulighed for at se værker fra egen samling, der ikke vises i udstillingsarealerne, ved henvendelse til en af museets inspektører.

En nærmere beskrivelse af egen samling samt den aktuelle særudstilling findes i kategorierne i højre kolonne.

Veksølund Samlingen

Billedhuggeren Poul Hansen (1918-1987) flyttede i 1975 med sine to børn og hustru Ingrid ind i en nedlagt landbrugsejendom, Veksølund, på adressen Kirkestræde 6 i den lille nordsjællandske landsby Veksø.

Ved siden af sit billedhuggerarbejde havde Poul Hansen en idé om at skabe et udstillingssted, og han realiserede idéen i 1977.

Ved hans død i 1987 videreførte hans søn Jørgen Hansen (1950-2010) idéen og gjorde stedet til Danmarks, måske Nordeuropas vigtigste udstillingssted for moderne skulptur.

Efter Jørgen Hansens død var det ikke muligt at videreføre stedet, og samlingen blev spredt.

Jørgen Hansen havde før sin død udtrykt ønske om, at Veksølunds samling af skitser til monumentalværker skulle til Kunstmuseet i Tønder.

Med stor imødekommenhed og økonomisk hjælp fra Ny Carlsbergfondet blev dette ønske realitet i 2012, og samlingen udgør nu en lille permanet udstilling på Kunstmuseet.

Jørgen Hansen    Veksølund

Jørgen Hansen.                  Veksølund.