logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Kunstmuseet i Tønder
Besøg museet
Museets bygninger
Kontakt
Hans J. Wegner 100 år
Udstillinger
Det sker
Venneforening
Børn og unge
Butik
Links
 

 

      udstillinger      


Særudstillinger
Kommende udstillinger
Tidligere udstillinger
Museets samling
Nyerhvervelser
Månedens billede

 
 

Museets SAMLING

Kunstmuseet i Tønders samling baserer sig på "Kunstnergaven fra 1920", hvor mange danske kunstnere skænkede en omfattende kunstsamling til Sønderjylland.

Senere har Ny Carlsbergfondet doneret en lang række kunstværker til museet.

I 1972 blev kunstmuseet udskilt fra Tønder Museum under navnet Sønderjyllands Kunstmuseum, og udbyggede sin samling med først og fremmest dansk surrealisme, dels gennem egne erhvervelser og dels fortsat gennem gaver fra Ny Carlsbergfondet.

Da den nye kunstmuseumstilbygning stod færdig i 1999 blev vedtægterne for samlingen ændret. Således blev det ikke længere dansk surrealisme, der skulle kendetegne Kunstmuseet i Tønder, men væsentlige facetter af den nordeuropæiske kunst i det 20. og 21. århundrede.

Det er Kunstmuseet i Tønders hensigt at samlingen med tiden kan komme til at afspejle betydelige strømninger i den norske, svenske, finske, danske, islandske og færøske kunsthistorie samt give den besøgende en fornemmelse af, om der er noget særligt, der kendetegner disse landes kunstneriske udtryk eller ej sammenlignet med den centraleuropæiske kunsthistorie.


Magasin


magasiner


Kunstmuseet i Tønders magasiner befinder sig dels i forlængelse af udstillingshallerne, dels i kælderen under hallerne.

Magasinerne er i hverdagen ikke offentligt tilgængelige, men de kan besigtiges efter aftale med en håndværker eller inspektør.
pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·