logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Naturhistorie og Palæontologi
Besøg museet
Kontakt
Fossiljagt
Rundvisninger
Udstilling
Undervisning
Museumsbutik
Nyt
Det sker
Venneforening
Links
 
 
 

 

      links      
 
   

Danekræ er danske naturhistoriske genstande af enestående videnskabelig eller udstillingsmæssig værdi. Danekræ tilhører staten og skal afleveres til Statens Naturhistoriske Museum. I praksis er man også velkommen til at henvende sig til et af Danmarks øvrige statslige eller statsanerkendte museer, hvis man kommer i besiddelse af en naturhistorisk genstand, der formodes at være danekræ.

Fur Museum er et natur- og kulturhistorisk lokalmuseum og rummer en enestående samling af 55 millioner år gamle fossiler af international klasse.

Móler Museet viser en samling af 55 millioner år gamle fossiler og fortæller historien om molerets dannelse, og udnyttelsen af det i nyere tid.

Naturhistorisk Museum, Aarhus
, er landets næststørste af sin art, både med hensyn til samlingernes størrelse og antal udstillingskvadratmeter.

Fiskeri- og Søfartsmuseet rummer 14.000 m2 med oplevelser for hele familien.

Naturama rummer magiske verdener. Vi inviterer gæsterne med på en rejse gennem naturens verden. På Naturamas digitale Naturbaser kan publikum både få noget at vide og lege.

Østsjællands Museum
Her kan du se historien om 800 års kalkbrydning og prøve at være geolog for en dag mens du samler fossiler, sætter navn på de gamle fossiler og måske starter din helt egen fossilsamling.

Botanisk Have & Museum
Museet huser et af verdens største herbarier, dvs. pressede og præserverede planter og svampe fra hele jorden. Haven er et levende museum og rummer Danmarks største samling af levende planter og den eneste genbank for vilde planter.

Zoologisk Museum
I de permanente udstillinger kan du bl.a. opleve den flotte mammut og de enorme hvalskeletter, og i museets flotte og meget roste særudstillinger bliver den nyeste viden gjort levende.

Danish Biodiversity Information Facility
Det internationale megavidenskabelige projekt Global Biodiversity Information Facility (GBIF, www.gbif.org) har som mål at gøre al verdens information om biodiversitet frit og globalt tilgængelig for søgning og analyse via internettet.

Greenpeace
Greenpeace er en international miljøorganisation, der går fra ord til handling for at konfrontere og stoppe global miljødestruktion og fremdrive løsninger, som leder til en verden i fred og økologisk balance.

Stenklubber
Linksamling over danske amatørgeologiske foreninger, steder hvor du kan træffe entusiaster, samler og folk der godt vil vide noget mere om de sten man finder.

Statens Naturhistoriske Museum

Statens Naturhistoriske Museum er dansk hovedmuseum på det naturhistoriske område og består af Botanisk HaveGeologisk Museum og Zoologisk Museum.

Statens Naturhistoriske Museum skal samles i en række nye og eksisterende bygninger ved Botanisk Have i København. Det nye museum forventes at stå færdigt i 2018.

Geologisk Museum

Geologisk Museum fortæller og formidler om altings oprindelse og udvikling. Gå på udforskning og hør om universet, Solsystemet og Jorden og de fantastiske naturkræfter, der har formet vores egen planet og livet på Jorden igennem millioner af år.

Calvert Marine Museum

Calvert Marine Museum er et museum i Maryland USA, som beskæftiger sig med områdets historie, fra forhistorisk tid, den maritime historie og nutidens miljø og klima.

Museet er særligt interessant for afdelingen i Gram, idet den palæontologiske samling, http://www.calvertmarinemuseum.com/exhibits/paleontology-collection.php, på museet indeholder fund af hvalskeletter fra Calvert Cliff, Chesapeake Bay og Stratford Hall, Potomac River. Disse fossile hvalskeletter er af nogenlunde samme alder eller lidt ældre (Stratford Hall ca. 15 – 16 millioner år), som hvalfossilerne i Gram Lergrav.


 


pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·