logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Naturhistorie og Palæontologi
Besøg museet
Kontakt
Fossiljagt
Rundvisninger
Udstilling
Undervisning
Museumsbutik
Nyt
Det sker
Venneforening
Links
 
 
 

 

      Fossiljagt      
 
   

Fossiljagt

Når du graver efter fossiler i Gram leret hjælper du museet med at lede efter nye fund, som kan bringe os alle ny viden om hvordan livet var i det 10 millioner år gamle hav og hvordan havdyrene har udviklet sig igennem millioner af år. Hvert år bliver der fundet fossiler som aldrig er set før. Du bliver kort sagt en af museets Fossil Hunters.

Fossiljagt - Hænder

Når man graver efter fossiler er det bedste redskab en flad skruetrækker eller en spade. Har du ikke selv graveredskaber med kan du låne dette på museet.

Det er en god ide at være rigtigt klædt på, når du besøger lergraven. Har det været regnvejr i længere tid, kan stedet være et meget mudret bekendtskab, og du undgår næppe at blive snavset. Regnbukser eller overtræksbukser er mest praktisk og husk endelig gummistøvlerne!

Museet renser årligt en skråning af i lergraven, så det er muligt at komme til lerlag, der ikke har set dagens lys i 10 millioner år. Personalet kan fortælle dig hvor i lergraven du skal grave for at have størst chance for at finde mange fossiler.

Den bedste måde at finde fossiler når man graver er ved at udvælge et område på ca. 1 kvadratmeter og derefter arbejde sig ned igennem lagene ved at afrense vandrette flader. Du finder nemt fossile snegle- og muslingeskaller. Disse almindeligt forekommende fossiler må du gerne beholde.


Alt knogle- og tandmateriale, særligt udstillingsegnede eller videnskabeligt interessante fund skal afleveres til museet. Vis personalet dine fund når du kommer tilbage. De kan også fortælle dig, hvad du har fundet, hvis du er i tvivl.

Særligt interessante fund vil blive indleveret til bedømmelse efter Danekræloven. Se en nærmere forklaring på, hvad der er danekræ, og hvad du bør gøre, hvis du finder noget, der måske er Danekræ her… 

Museet fungerer som modtager for indlevering af fund fra andre lokaliteter, som evt. skal sendes til vurdering som danekræ.


 


pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·