Slesvigske Vognsamling
  Tilbud til danske
  museer og samlinger

Udstillinger

Udstillingen omfatter ca. halvdelen af samlingens knap 200 vogne, og den er opdelt i afsnit med hver sit emne:

Vognens historie
Fra hjulets opfindelse (ca. 3500 f.Kr.) indtil de motoriserede køretøjer overtog hestens rolle som trækkraft.

Historien fortælles med plancher og udvalgte vogneksempler. Her er også udstillet vogndele (bl.a. forskellige typer aksler og vognlygter) samt konstruktionstegninger m.m.

Vogne i byen
Fine og dagligdags vogne til person- og varetransport i et rekonstrueret gade- og baggårdsmiljø.

Vogne på landet
Slæder og kaner til vinterbrug. Brandsprøjte og ambulance til gårdbrand. Rustvogne ved kirken. Vejforløb med vogne til landbrug og andre erhverv. Herskabs- og jagtvogne.

Vognfabrikker i Haderslev
I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet var Haderslevs mange karetmagere kendt for at lave vogne af høj kvalitet.

Her kan man se et rekonstrueret værksted og eksempler på vogne fra de største vognfabrikker i Haderslev.

VÆrksted
Hvor håndværkere fra Slesvigske Vognsamlings Venner restaurerer de gamle vogne.

Åbent for besøgende ved særlige lejligheder og efter aftale.

Boghandler Nielsen
Udstilling om vognsamlingens ophavsmand.